Pregătiri pentru vacanță alături de copilul tău: ce obiecte trebuie să pui în bagaj?

FOTO: https://unsplash.com/photos/ry_sD0P1ZL0

Atunci când pleci în vacanță cu cel mic trebuie să te pregătești corespunzător cu toate cele necesare pentru călătorie. Iar dacă îți este teamă că vei uita ceva important, ți-am pregătit o listă cu obiectele care nu ar trebui să îți lipsească din bagaj pentru o vacanță fără griji.

O trusă medicală

Atunci când mergi în vacanță cu cel mic este indicat să ai în bagaj o trusă medicală completă, deoarece nu știi niciodată când vei avea nevoie de ea. Uneori pot apărea situații nefericite în care ai nevoie urgentă de un antiinflamator, de un calmant sau de medicamente pentru febră. De asemenea, în trusa medicală ar fi bine să ai și niște plasturi pentru răni, puțină betadină și rivanol, dar și câteva medicamente antidiareice, săruri de rehidratare, dar și un sirop pentru alergii.

Loțiunea cu protecție solară

Chiar dacă nu mergi la mare, loțiunea cu protecție solară este necesară într-o vacanță, deoarece ne protejează de nocivitatea radiațiilor ultraviolete. La fel ca la mare, și în zonele de munte intensitatea razelor este extrem de puternică, așa că ar fi indicat să îți protejezi copilul, folosind zilnic o astfel de loțiune cu factor SPF.

Spray anti-insecte

În vacanță vei petrece mai mult timp pe afară,  așa că ar fi bine să te pregătești cu un spray anti-insecte. De asemenea, prin iarbă se pot ascunde căpușe sau păianjeni, dar și alte insecte ale cărora înțepături pot cauza alergii sau iritații grave. Tocmai de aceea este mai bine să fii precaut în astfel de situații și să folosești un spray de protecție împotriva insectelor.

Haine și încălțăminte

Dacă pleci în vacanță câteva zile, nu are rost să aglomerezi bagajul cu prea multe haine, pentru că cel mic nu va apuca să le poarte pe toate. Așa că cel mai bine ar fi să ții cont de numărul de zile și de activitățile preconizate. Poți pregăti câteva tricouri, dar și bluze cu mânecă lungă, un hanorac, lenjerie intimă, o șapcă sau o pălărie de soare, papuci, sandale, dar și două perechi de pijamale pentru copii.

Cărți și jucării

Jucăriile și gadgeturile sunt o adevărată necesitate atunci când călătorești cu copii, deoarece îi pot ține ocupați pentru o mare perioadă din timp. Fie că le vei folosi în mașină, tren sau avion, sau la plajă sau pe terasă, toate aceste obiecte s-ar putea să îți fie de mare folos în vacanță. De asemenea, poți lua cu tine și pătura preferată a celui mic. Ea poate fi utilă și confortabilă, atât în timpul călătoriei, cât și în vacanță, deoarece reprezintă un strat suplimentar de căldură.

Actele necesare

Trebuie să te asiguri că ai pus în bagaj toate actele necesare pentru o călătorie în străinătate. Iar dacă vei călători alături de copilul tău, fără celălalt părinte, nu uita că vei avea nevoie de o procură specială de la notar. De asemenea, poți opta pentru o serie de asigurări de sănătate.

Dar dacă vei ține cont de sugestiile pe care ți le-am oferit, vei putea împacheta măcar o parte din lucrurile esențiale pentru vacanță.

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns