Serbare școlară: reguli vestimentare și idei de ținute pentru cei mici

Sursa foto: Mon Bebe

O serbare școlară este un eveniment special în viața celor mici, dar și în viața părinților. Atât copiii, cât și părinți se întrec în outfituri deosebite, mai cu seamă că sunt celebrate ocazii importante din an. Dacă și tu ești părinte și un astfel de eveniment este deja programat, cu siguranță te întrebi ce haine să alegi pentru micuțul tău pentru o astfel de ocazie, dar și ce accesorii poți adăuga, pentru a te asigura că ai cel mai frumos prichindel de la serbare. 

Conținutul unei serbări școalare presupune îmbinarea armonioasă a tuturor ramurilor artistice, precum muzica, dansul sau teatrul. Și cum moda este și ea, în fond, o latură artistică, e important ca cei mici să fie îmbrăcați pe măsura așteptărilor unui eveniment de asemenea însemnătate. Pentru a veni în ajutorul tău, ne-am propus să-ți oferim în cele ce urmează câteva idei de ținute pentru o serbare școlară, în funcție de ocaziile importante din an. Iată câteva sugestii pentru cei mai cool copii de la serbare!  

Reguli generale pentru ținutele purtate la o serbare școlară

Un eveniment fastuos așa cum este serbarea școlară reprezintă un prilej pentru a-ți îmbrăca copilul în cele mai frumoase haine de sărbătoare. Și, bineînțeles, alegerea unor ținute pentru copii cu această ocazie se va face în funcție de anumite criterii și reguli generale de vestimentație. Iată ce trebuie să știi când alegi piesele vestimentare ale copilului pentru o serbare școlară: 

 • Ține cont de ocazia evenimentului 

Indiferent de locul în care se desfășoară serbarea școlară, este important să ții cont de ocazia evenimentului. Ocazia este importantă, pentru ca aceasta stă la baza alegerii celor mai potrivite vestimentații pentru serbarea școlară. De regulă, micii școlari sunt parte integrantă a mai multor astfel de festivități pe parcursul anului, fie că vorbim de o serbare școlară de 1 decembrie sau 8 martie, fie o serbare școlară de Crăciun sau serbare școlară de sfârșit de an. Astfel, este important să-ți îmbraci copilul în concordanță cu perioada anului în care se desfășoară celebrarea. 

 • Optează pentru piese vestimentare festive 

Un eveniment festiv pentru serbarea școlară cere, desigur, piese vestimentare festive. Niciun copil nu și-ar dori să participe la un asemenea eveniment purtând hăinuțele casual, pe care le poartă zi de zi la școală. Optează pentru hăinuțe elegante, cochete, care să poată fi asociate cu un eveniment fericit și, mai presus de toate, festiv. Vestea bună este că există numeroase ținute vestimentare de petrecere pentru copii, iar posibilitățile sunt infinite când vine vorba de stilul chic. 

 • Alege materiale de calitate pentru micuțul tău 

Materialele de calitate sunt un criteriu esențial în alegerea vestimentației copilului pentru o serbare școlară. Mai presus de tonul festiv al costumației pentru serbare se află nivelul de confort al celor mici, motiv pentru care părinții trebuie să ia în considerare alegerea unor hăinuțe cu croi lejer, în care pielea copilului să poată respira și în care acesta să se poată desfășura în voie pe tot parcursul festivității. 

 • Respectă tematica serbării școlare  

Respectarea tematicii serbării școlare este o altă regulă esențială, motiv pentru care părinții trebuie să se informeze cu privire la toate detaliile pe care le implică o astfel de petrecere. De la tema principală a sezonului, la rolul pe care micuțul tău îl are în cadrul acestei celebrări, toate aceste criterii te pot ajuta să stabilești vestimentația ideală pentru copilul tău. Nimeni nu ar vrea să vadă un copil îmbrăcat într-un costum de Halloween la serbarea școlară de Crăciun! 

Sursa foto: Mon Bebe

Idei de ținute pentru serbarea școlară în funcție de ocazie

Așa cum deja ți-am promis, ideile de ținute pentru serbarea școlară sunt infinite, iar ocazia evenimentului are un cuvânt important de spus atunci când alegi hainele perfecte pentru prichindei. Descoperă în rândurile următoare cele mai deosebite sugestii de ținute pentru fetițe și băieți, potrivite unei astfel de ocazii speciale! 

Ținute pentru serbarea școlară de Craciun

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că sărbătoarea Crăciunului se numără printre preferatele copiilor. Și cum ar putea să-l aștepte mai frumos pe Moș Crăciun decât îmbrăcați în haine de sărbătoare specifice sezonului? Indiferent de vârstă, ținuta celor mici trebuie să fie în pas cu moda și să păstreze accente definitorii pentru perioada sărbătorilor. 

Culorile de sezon sunt la mare căutare în ceea ce privește vestimentația micuților, motiv pentru care părinții ar trebui să aleagă haine în culorile iernii precum roșu, alb, argintiu și verde. De asemenea, părinții pot profita la maxim și de imprimeurile specifice sezonului, precum aplicațiile decorative, fulgii de nea, personajele tematice și modele jucăușe. Iată câteva idei de ținute pentru serbarea școlară de Crăciun! 

Idei de ținute pentru fetițe

Optează pentru ținute elegante, în care fetița ta va arăta foarte..dulce! Există o mulțime de haine și accesorii pentru fete menite să o transforme într-o adevărată prințesă: 

 • O rochiță de ceremonie din tul cu accente sclipitoare, căreia îi poți asorta o hăinuță sau jachetă argintie, în ton cu sărbătoarea Crăciunului. 
 • O rochie din catifea, de culoare roșie, cu guler și manșete plisate, așa cum este rochia Daphne, este ideală pentru o serbare școlară de Crăciun. 
 • O rochie neagră din catifea cu inserții sclipicioase și mâneci volumetrice din tull, precum rochia Kira, este o altă alegere inspirată pentru micuța ta cu ocazia serbării de Crăciun.  

Sursa foto: Mon Bebe

Idei de ținute pentru băieți

Băiețeii sunt adepții ținutelor versatile, pe care le poți completa în funcție de personalitatea acestora. Și în acest caz, există numeroase haine pentru băieți care să-i asigure băiețelului tău un look sofisticat, demn de un „mic elf”. Iată câteva sugestii:

 • O pereche de pantaloni eleganți, căreia să-i asortezi un pulover în culorile iernii sau o cămașă albă. Adaugă ținutei și un accesoriu elegant precum un papion, iar cel mic va fi pregătit pentru serbarea școlară de Crăciun. 
 • Un costum de ceremonie format din 4 piese, precum pantaloni, sacou, vestă și cravată poate fi alegerea ideală pentru sărbătoarea Crăciunului. 
 • Un costumaș din stofă, cu sistem de prindere cu naturi, precum setul Mario, este mai mult decât potrivit în combinație cu o cămașă albă și un papion în culorile sărbătorilor de iarnă. 

Sursa foto: Mon Bebe

Ținute pentru serbarea școlară de 1 și 8 martie

Martie este cunoscută drept luna femeilor, motiv pentru care fetițele se vor remarca cu siguranță la o serbare școlară de 1 și 8 martie. Și cum primăvara deja bate la ușă cu ghiocei și raze de soare, îți vom oferi câteva sugestii pentru ca vestimentația celor mici să-i transforme și pe ei în mici raze de soare. 

Idei de ținute pentru fetițe

Este sezonul rochițelor și al pantofilor purtați cu șosetuțe din dantelă, așa că pentru o serbare școlară din luna primăverii poți face cele mai inspirate alegeri pentru ținuta fetiței tale: 

 • O rochie în croi A, realizată din catifea și bumbac, precum rochia Louisse, este poate cea mai bună alegere pentru serbarea școlară de primăvară a micuței tale. 
 • Primăvara înseamnă culoare și delicatețe, aceste trăsături fiind regăsite și în rochia de fete Dahlia. Cu siguranță fetița va atrage atenția tuturor celor prezenți la serbarea școlară. 

Sursa foto: Mon Bebe

Idei de ținute pentru băieți

Nici băiețeii nu trebuie să se lase mai prejos, chiar dacă adevărate flori sunt în fapt fetițele. Iată pentru ce piese vestimentare poți opta în cazul băieților: 

 • Un costum în nuanțe deschise, asortat cu un papion sau o cravată cu motive florale poate fi cea mai reușită combinație vestimentară de sezon pentru băiețelul tău. 
 • O pereche de jeans, asortați cu o cămașă albă și bretele de pantaloni în culori vii sau cu imprimeuri florale, alături de pereche de pantofi eleganți, poate fi o altă alegere inspirată pentru o serbare școlară în luna martie. 

Sursa foto: Shutterstock

Ținute pentru serbarea școlară de sfârșit de an

Serbarea școlară de sfârșit de an este cu siguranță un eveniment important pentru micuți, mai cu seamă că marchează începutul vacanței de vară. O ocazie atât de specială precum venirea anotimpului cald, aduce cu sine multe rochițe și pantalonași scurți în atenția „publicului”. Îți propunem de îndată câteva dintre cele mai reușite combinații vestimentare pentru fetițe și băieți. 

Idei de ținute pentru fetițe

Deja ți-am povestit într-un articol anterior cum să-ți îmbraci fetița pentru ocazii speciale, astfel că poți folosi articolul drept sursă suplimentară de inspirație. Până atunci, însă, iată alte câteva propuneri de sezon: 

 • O rochie roz din tul asimetrică prevăzută cu panglici, precum rochia de fete Rosé  poate fi o alegere extrem de inspirată pentru o serbare școlară de sfârșit de an, mai ales asortată cu un elastic de păr fundiță
 • Cămașa Lulu blue asortată cu o fustă din tul și o pereche de sneakers poate fi o altă opțiune girly pentru serbarea școlară de la final de an. 

Sursa foto: Mon Bebe

Idei de ținute pentru băieți

Și băieții au opțiuni nenumărate, chic și festive. De la pantaloni scurți și cămășuțe cu mânecă scurtă, la pantaloni de in și băscuțe cochete, vestimentația pentru băieței se potrivește perfect unei serbări școlare de la final de an. Iată pentru ce poți opta: 

 • Pantaloni scurți din stofă, asortați cu o cămășută cu mânecă scurtă din bumbac și mocasini. 
 • Pantaloni scurți din in, asortați cu o cămașă cu mânecă scurtă, bretele în culoarea pantalonilor, papion și bască din materiale de sezon. 

Sursa foto: Shutterstock

Greșeli de evitat cand alegi ținuta pentru serbarea școlară

Atunci când alegi hăinuțele pentru serbarea școlară a copilului, există anumite greșeli pe care trebuie să le eviți cu orice preț. Asigură-te că cel mic va avea o apariție spectaculoasă, evitând următoarele aspecte: 

 • Optarea pentru ținute extra-sezon

Dacă serbarea școlară se desfășoară în plin sezon al sărbătorilor, nu se cuvine să alegi pantaloni scurți sau rochițe fără asortarea ciorapilor. Ține întotdeauna cont de sezonul în care se desfășoară vestitul eveniment pentru a alege hăinuțele pentru copii în concordanță deplină. 

 • Alegerea hainelor casual pentru serbare școlară

Hainele pentru un astfel de eveniment trebuie să aibă aspect festiv, motiv pentru care rochițele casual sau pantalonii și tricourile nu își găsesc locul într-o astfel de circumstanță. 

 • Selectarea materialelor sintetice pentru ținuta copilului

Calitatea materialului este întotdeauna importantă, mai ales în ceea ce-i privește pe cei mici. Acordă atenție materialelor din care sunt confecționate piesele vestimentare festive, în așa fel încât să fie friendly cu pielea delicată a copiilor și evită materialele sintetice și de slabă calitate. 

 • Alegerea ținutelor neconforme cu tematica serbării școlare 

Nu face greșeala de nerespectare a tematicii serbării și optează pentru hăinuțe de copii în conformitate cu tema aleasă. Dacă serbarea școlară are loc în luna martie, asigură-te că cel mic va purta haine din materiale fluide, cu detalii primăvăratice. De cealaltă parte, dacă evenimentul se desfășoară de Crăciun, mizează pe haine de copii din materiale groase, în culorile iernii. 

Sursa foto: Mon Bebe

Alegerea ținutei copilului pentru o serbare școlară nu este atât de provocatoare, cu atât de multe piese vestimentare la dispoziție. Ține cont de sugestiile noastre, pune-ți imaginația la încercare și creează pentru cel mic cele mai reușite combinații vestimentare de la serbările din an! 

Imaginile pot fi descărcate de aici

Lasă un răspuns