Banchet clasa a 4-a: idei de ținute pentru fete și băieți

Evenimentele speciale sunt adorate de copii, deoarece le place la nebunie să se îmbrace cu haine festive și să se poarte precum adulții. Finalul de clasa a 4a este un moment foarte bun pentru organizarea unui banchet, care să încheie oficial ciclul de învățământ primar, dar să și marcheze începerea unei noi etape importante în viața lor. Începând cu următorul an școlar drumurile lor se pot despărți, deoarece mulți aleg să schimbe școala generală și să continue la un alt colegiu sau o formă de învățământ care îi poate pregăti pentru drumul pe care și-l doresc mai departe. 

Cu siguranță, însă, pentru toți este momentul în care se vor despărți de doamna învățătoare, cea care le-a călăuzit pașii în primii ani de școală. Un banchet este cea mai frumoasă amintire cu care vor rămâne, iar pozele din album le vor aduce mereu aminte de anii copilăriei. 

Ținutele pe care le vor alege în acest moment unic, sunt extrem de importante, așa că am pregătit un articol interesant, cu recomandări pentru toate gusturile. 

Reguli pentru alegerea ținutei de banchet pentru clasa a 4-a

Copiii au muncit din greu, s-au pregătit pentru evaluarile naționale, iar unii dintre ei chiar au dat un examen pentru admiterea la un colegiu de top. Totul a trecut, acum a venit momentul pentru a sărbători finalizarea unui ciclu școlar, astfel încât să poată să își aducă aminte cu bucurie de clipele petrecute împreună. 

Vor fi multe fotografii, majoritatea urmând să fie postate în online, așa că dorința dea  arăta cât mai bine este în sufletele tuturor. Sunt căutate cele mai frumoase ținute, cele mai reușite rochii și cele mai elegante costume. 

Multe clase decid să stabilească o temă, indiferent dacă este vorba despre o culoare sau un subiect anume. În acest fel, copiii au o direcție pe care o pot urma atunci când își aleg ținutele pentru banchet. Alte clase, în schimb, preferă o alegere individuală a ținutelor, astfel încât fiecare copil este liber să poarte ce îți dorește, cu singura condiție să se simtă cât mai bine la petrecere. 

Cea mai importantă regulă pentru alegerea ținutei pentru banchetul de clasa a 4a are legătură cu locația evenimentului. Dacă acesta va avea loc într-un local elegant, atât copiii dar și invitații lor, părinți și profesori, vor adopta ținute elegante, cu rochii de seară și costume cu cravată.

Dacă, în schimb, banchetul va avea loc într-o locație unde vor susține și momente artistice, cum ar fi un teatru sau o sală de spectacol, ținutele vor fi alese în concordanță cu tema spectacolului sau rolurile pe care copiii le vor juca.

Dacă nu există condiționări referitoare la ținută, nu trebuie să uiți că este vorba despre un eveniment pentru copii, astfel încât sunt indicate hainele comode, în culori deschise și vesele, iar accesoriile trebuie să fie în aceeași notă.  

 Idei de ținute de banchet pentru clasa a 4-a

Indiferent de locația în care va avea loc evenimentul, hainele copiilor trebuie să arate impecabil. Este primul lor banchet, momentul care semnifică intrarea în preadolescență. Majoritate dintre ei au împlinit deja 10 ani, așa că privesc cu încredere spre adolescență, începând deja să împrumute din obiceiurile și preocupările colegilor mai mari. 

Unele fetițe vor dori să poarte rochii de seară cu volane, pantofiori cu toc și poate vor reuși să obțină chiar și un machiaj discret. Desigur, accesoriile vor avea o importanță deosebită în finalizarea look-ului. Băieții, cu siguranță se vor tunde pentru acest eveniment special și vor purta cu mândrie un costum sau pantaloni eleganți cu cămașă și cravată. 

Dacă alegerea ținutei potrivite pentru copilul tău, cu ocazia banchetului de final de clasa a 4a este destul de complicată, află în continuare care sunt cele mai potrivite opțiuni la care te poți gândi. 

 Ținute de banchet clasa a 4-a pentru fete

Rochie Celeste

O rochie delicată, accesorizată cu dantelă fină, Chantilly și inserții de catifea, rochia Celeste este ideală pentru evenimentele din viața fetiței tale.

Rochie fete Dahlia

Inspirați de celebrele deserturi pariziene, macarons, ținutele din colecția „Party in the garden” reușesc să surprindă esența vieții copiilor noștri: bucuria! Am realizat această colecție gândindu-ne la cum copiii noștri ne umplu sufletele cu râsul lor, cu bucuria lor de viață și am încercat să surprindem prin culori, prin modele și croi această explozie de emoții.

Lejeră, dar cu un croi modern, rochia Dahlia este o ținută ideală pentru delicatețea fetițelor. Accesorizată cu sneakerși sau balerini, ea atrage privirile tuturor și fetița ta se va simți ca un adevărat star în rândul prietenilor ei.

Rochie fete Daisy

Rochia Daisy este o rochie elegantă, accesorizată cu trenă, un model care face parte din colectia „Macarons Party in the garden” și care va atrage, cu siguranță, privirile tuturor celor din jur.

Rochie Lilly

Una dintre cele mai lejere rochițe este rochia Lilly, realizată din tulle moale, vâscoză din bumbac și accesorizată cu detalii din dantelă.

Acum poate să înceapă distracția. Fetița ta, deja o adevărată domnișoară, poate să aleagă ceva glamour pentru banchetul de absolvire a clasei a patra, cum ar fi o rochie cu umerii goi și o coafură sofisticată, cu bucle. 

Dacă merge la o petrecere organizată în aer liber, poate alege o ținută cu  fustă de tull elegant, dar să se încalțe cu pantofi sport, care îi vor permite să danseze și să se distreze la maxim. 

Dacă nu dorește să poarte ceva tradițional în acest moment deosebit, poate opta pentru o rochie de zi, comodă și feminină, dar fără niciun element care să o maturizeze mai devreme decât își dorește ea. 

Ținute de banchet clasa a 4-a pentru băieți

Set Mario

Dacă ești în căutarea unor costumașe copii, setul Mario pentru băieței sigur va fi pe placul tău. Este realizat din stofă și are sistem de prindere cu nasturi. Este potrivit atât pentru ocaziile speciale, cât și evenimentele din cadrul familiei.

Proaspătul absolvent va arăta minunat într-o ținută formată dintr-o pereche de pantaloni de costum, o cămașă albastră, pantofi gri și curea neagră. Ceasul de mână și cravată subțire, precum și șosetele alese cu atenție, vor completa aspectul. 

O altă variantă, care optează pentru un aspect curant, elegant și formal, conține o cravată de satin de culoare gri închis, cu pantaloni asortați șă cămașă mov. Pentru un băiat cu personalitate veselă și adeptul unui stil sport casual, se pot rula mânecile, în timp ce unul mai serios, poate lăsa manecile drepte și poate adăuga chiar un sacou. 

Un aspect semi formal poate fi obținut doar cu asortarea unei cravate florale și alegerea unor pantofi sport în partea de jos. 

Alte detalii de care să ții cont pentru banchetul din clasa a 4-a

  • Festivitățile de absolvire sunt de obicei evenimente semiformale, asta înseamnă ca este nevoie de o ținută clasică. Dacă banchetul este imediat după festivitate, înseamnă că toți copiii vor merge îmbrăcați cu aceleași haine. În schimb, dacă banchetul este la distanță de câteva ore, eventual seara, atunci se pretează o ținută specială pentru eveniment. 
  • În funcție de temperatură și de condițiile meteorologice, fetele pot purta un sacou sau chiar un pulover peste rochie, pe care îl pot scoate atunci când ajung în locație. Vremea rea nu înseamnă că trebuie să renunți la toate pregătirile, ci doar că trebuie să te adaptezi și să acorzi puțin mai multă atenție. 
  • Pe cât posibil alegeți împreună hainele pentru banchet. Vă puteți sfătui și puteți opta pentru o ținută care este și elegantă și confortabilă. Oricât de mult și-ar dori cei mici o ținută fabuloasă, totuși este de preferat ceva în care se vor putea simți bine câteva ore bune. Să nu uităm că sunt totuși copii și cel mai probabil, majoritatea timpului se vor juca. 
  • Încurajează ținutele colorate. Și nu ne referim la ceva țipător, ci la haine vesele, adecvate vârstei lor. Chiar dacă evenimentul este formal, copii pot transmite emoția și bucuria momentului cu ajutorul hainelor pe care le poartă. 
  • Accesoriile sunt foarte frumoase, dar trebuiesc alese cu grijă, astfel încât să nu agațe și să nu rănească. Cerceii lungi, brățările, curelele și chiar acul de cravată, pot deveni obiecte neplăcute în joaca celor mici, iar unele pot chiar răni. Alege accesorii finuțe, care nu ies prea mult în evidență și, pe cât se poate, care să fie realizate din materiale moi. 

Banchetul de absolvire a clasei a 4a este un moment unic în viețile voastre. Școala primară a fost o perioadă în care copilul tău s-a adaptat la multe schimbări, a învățat să fie independent, a acumulat multe cunoștințe și și-a făcut mulți prieteni. Acum este momentul să meargă mai departe, alături de aceiași colegi sau de unii noi. 

Banchetul le va oferi copiilor posibilitatea să petreacă câteva ore  pentru ultima dată împreună, inclusiv cu doamna învățătoare și ceilalți profesori pe care i-au avut la clasă. Imaginile de la eveniment sunt cele cu care vor rămâne în amintire, din acest motiv, ar trebui ca totul să iasă perfect. Începând cu locația aleasă, care trebuie decorată corespunzător, continuând cu meniul, cu fotografiile și, evident, cu hainele pe care le vor purta. Cu implicarea părinților, însă, care sunt alături de copiii lor în aceste momente minunate, banchetul de la finalul clasei a 4a va fi una dintre cele mai frumoase amintiri. 

Lasă un răspuns