Trusoul de botez: ce trebuie să conțină și cum alegi produsele potrivite?

Sursa foto: Shutterstock

Botezul unui copil este un eveniment cu o mare încărcătură emoțională, spirituală și tradițională, atât pentru proaspeții părinți, cât și pentru nași. În timp ce părinții își răspund la întrebări precum: Unde facem botezul? Care vor fi invitațiile pentru botez? sau Pe cine alegem nași de botez?, nașii devin agitați gândindu-se: De ce avem nevoie pentru botez? Dacă este pentru prima dată când experimentezi un asemenea moment și urmează să botezi un copil, trebuie să știi că trusoul de botez se numără printre cele mai importante lucruri oferite de către nași. 

Și pentru că știm că lista de cumpărături pentru un botez este destul de lungă, ne-am gândit să îți venim în ajutor cu cele mai importante lucruri pe care trebuie să să le conțină trusoul de botez. Prin urmare, tot ce trebuie să știi atunci când botezi un copil. Descoperă ce este trusoul de botez, ce ar trebui să conțină un trusou complet, dar și cum pot alege nașii de botez articolele potrivite micuțului bebeluș! 

Ce este trusoul de botez? 

Trusoul de botez este cel mai important detaliu pentru botez, achiziția acestuia revenind nașei, ce preia din acest moment rolul de părinte spiritual al micuțului. Și spunem cel mai important pentru că acesta conține articolele de bază necesare Sfintei Taine a Botezului, slujba religioasă de creștinare a copilului. 

Set Mario

În alegerea trusoului de botez, nașii trebuie să țină cont atât de tradițiile și obiceiurile creștine, cât și de preferințele părinților în materie de articole pentru nou-născuți. Descoperă în cele ce urmează ce trebuie să conțină trusoul de botez, indiferent că vorbim despre un trusou de botez pentru fete sau un trusou de botez pentru un băiat. 

Trusou botez

 

Ce trebuie să conțină trusoul de botez?

Acum că ai aflat ce este trusoul de botez, este timpul să descoperi și care sunt articolele care trebuie să se regăsească în acesta. Înainte de toate, ține cont că obiectele regăsite în trusoul de botez sunt aceleași și pentru fetițe, și pentru băieței. Singurul lucru care diferă este, cu siguranță, doar culoarea. Iată, așadar, ce trebuie să conțină un trusou de botez complet: 

  • Pânza pentru mir 

Pânza de mir este un articol care nu trebuie să lipsească dintr-un trusou de botez. Pentru a primi copilul la botez, nașa de botez trebuie să aibă o pânză pentru mir, reprezentată de o până imaculată, albă, necusută, nefinisată sau brodată, ce simbolizează curățenia sufletească a pruncului creștinat. Conform tradițiilor, această pânză nu trebuie să fie finisată, pentru că trebuie să ducă cu gândul la începutul vieții creștine simple.

  • Prosopul bebelușului 

Prosopul pentru bebeluș este un alt element esențial în trusoul de botez. Acesta trebuie să fie suficient de mare, în așa fel încât acesta să poată fi folosit pentru ștergerea micuțului, odată ce acesta este scos din cristelniță și oferit părinților spirituali. De cele mai multe ori, nașii optează pentru prosoape prevăzute cu capișon, ce se dovedesc a fi extrem de utilie pentru ștergerea pruncului pe cap. Dacă optezi pentru un trusou de botez pentru băieți sau fete personalizat, prosopul de botez va fi la rândul lui personalizat sau decorat cu diverse accesorii. 

  • Prosopul și săpunul pentru preot 

Orice trusou de botez trebuie să conțină un prosop și un săpun pentru preot, conform ritualului creștinării unui nou-născut. Săpunul se oferă părintelui pentru a se spăla pe mâini înainte de scufundarea micuțului în cristelniță, în timp ce prosopul se oferă pentru ștergerea mâinilor preotului înainte și după scufundarea nou-născutului în vasul destinat creștinării. Atât prosopul, cât și săpunul, sunt oferite preotului de către nași în timpul slujbei religioase. 

  • Recipient pentru mir 

În trusoul de botez al micuțului nașii trebuie să aibă grijă să adauge și o sticluță simplă sau decorată, aceasta fiind umplută cu ulei de măsline. În timpul Sfintei Taine a Botezului, uleiul este sfințit de către preoți și va deveni mirul cu care urmează a fi uns copilul pe frunte și la încheieturi. Mirul se va folosi și ziua următoare, atunci când pruncul urmează a fi îmbăiat, conform tradiției. 

  • Fașa 

Un alt element important din trusoul de botez este și fașa, aceasta având aproximativ același rol cu al pânzei pentru mir. După ce bebelușul a fost șters cu prosopul, acesta se va înfășura în pânza de mir și în fașă, așa cum spune tradiția botezului creștin. 

  • Batista 

Dacă urmează să fii nașă, nu uita să adaugi în trusoul de botez și o batista, aceasta fiind necesară în timpul slujbei de creștinare pentru a șterge bebelușul pe frunte sau pe față, atunci când este nevoie. Batista se numără printre produsele cu rol de îngrijire a micuțului, așa că trebuie să te asiguri că nu va lipsi din trusoul de botez. 

În principiu, acestea sunt toate articolele necesare pentru un trusou de botez. Și nici nu este nevoie să alergi dintr-un magazin în altul, pentru că există numeroase locații de unde poți procura setul întreg pentru trusou de botez, care să conțină tot ce trebuie pentru botez. 

De asemenea, în afara trusoului de botez, nașii trebuie să treacă pe lista de botez și lumânările de botez, frumos decorate și împodobite, pentru ca bebelușul să-și înceapă în cel mai luminat și mai frumos mod călătoria în lume. Magazinele de specialitate îți oferă chiar și posibilitatea achiziționării unui trusou de botez cu lumânare, ceea ce automat face lucrurile mai simple pentru nași. 

Totodată, trusourile de botez pot conține chiar și cutia pentru prima șuviță de păr a pruncului. În cadrul slujbei de creștinare, nou-născutului i se va tăia o șuviță de păr ce va fi oferită nașilor. Așadar, ai în vedere și o cutie special realizată pentru acest moment și alege-o în așa fel încât să se potrivească cu restul articolelor din trusoul de botez. 

Sursa foto: Shutterstock

Trusoul de botez: cum alegi produsele potrivite?

De vreme ce ai aflat deja care sunt articolele ce nu trebuie să lipsească dintr-un trusou de botez, trebuie să iei în considerare și cum să alegi produsele potrivite. Iată câteva sugestii în ceea ce privește alegerea elementelor componente ale trusoului de botez! 

  • Alege articole într-o nuanță potrivită pentru bebeluș 

Ai un finuț pe care urmează să-l creștinezi? Atunci cu siguranță va trebui să te orientezi spre un trusou de botez în nuanțe asociate sexului masculin, așa cum sunt albastru, bleumarin, verde sau maro. În cazul în care botezi o fată, trusoul de botez poate fi ales în nuanțe de roz, roșu, portocaliu sau lila. Alegerea culorii trusoului în funcție de sexul bebelușului este un aspect important atunci când vrei să te asiguri că faci alegerea potrivită. 

  • Asigură-te că alegi produse calitative pentru nou-născut 

În cazul trusoului de botez, calitatea primează prețului, motiv pentru care atunci când mergi la cumpărături pentru botezul unui copil trebui să pui calitatea articolelor cumpărate pe primul plan și să eviți alegerea unui trusou de botez ieftin. Alege produse de calitate, din materiale rezistente și durabile, bine realizate, pentru ca momentul creștinării să fie unul deosebit pentru tine, dar și pentru cel mic și părinții săi. 

  • Alege o cutie decorativă pentru trusou 

Vrei ca setul pentru bebeluș să arate extraordinar? Atunci cu siguranță va trebui să alegi o cutie pentru trusou, în care să introduci toate articolele cumpărate pentru nou-născut. Varietatea de modele de cutii pentru trusou îți va permite să asortezi culoarea cutiei cu articolele din trusou, ceea ce ar fi mai mult decât spectaculos în cadrul unui asemenea eveniment. 

Sursa foto: Shutterstock

3 produse recomandate pentru trusoul de botez

Devenirea unui naș sau a unei nașe de botez pentru un copil este un moment dificil, cu atât mai mult cu cât este o ipostază cu totul nouă pentru tine. Și pentru că ne dorim să realizezi cel mai frumos trusou de botez pentru nou-născutul pe care urmează să-l creștinezi, ne-am propus să-ți oferi câteva sugestii de produse pentru botez. Iată recomandările noastre! 

Trusou de botez 

Desigur, așa cum era de așteptat, pe primul loc în alegerea elementelor pentru un trusou de botez este chiar trusoul de botez complet. Așadar, una dintre propunerile noastre este un trusou de botez pentru fete, compus dintr-un cufăr de botez, pled și păturică pentru înfășat, prosoape personalizate cu numele bebelușului, body, o rochie insoțită de botoșei și accesoriu pentru cap, dar și un palton de stofă. Alegând acest set de trusou de botez, micuța va fi cu siguranță în centrul atenției la botez! 

Produse de îngrijire pentru copii 

Într-un trusou de botez complet pot fi integrate și produse de îngrijire pentru copii, fie că vorbim de șervețele umede, cremă organică împotriva iritației produse de scutec, loțiune de corp cu uleiuri organice sau ulei de corp relaxant pentru copii. Toate aceste produse au un rol igienic și protector important pentru pielea sensibilă a bebelușilor, motiv pentru care le poți include cu siguranță într-un trusou de botez original. 

Șosete pentru copii 

Știm cu toții că micii îngerași au nevoie de șosetuțe pentru a se simți relaxați și fericiți, motiv pentru care îți propunem o pereche de șosete Little Angel pe care să o poți adăuga într-un trusou de botez. Fine și pufoase, aceste articole vestimentare îi vor încânta pe micuți. Dacă vrei să creezi o amintire și mai frumoasă, poți alege să personalizezi șoșetele cu numele bebelușului. 

Sursa foto: Shutterstock

În acest moment, se poate spune că ai pregătirea necesară în alegerea articolelor pentru un trusou de botez, fie el clasic sau personalizat. Ține cont de sugestiile noastre și botezul finuțului sau finuței tale se va transforma într-un eveniment memorabil, de care îți vei aduce aminte cu emoție toată viața! 

Imaginile pot fi descărcate de aici

 

 

This Post Has 2 Comments

Lasă un răspuns