Cum să-ți îmbraci fetița pentru ocazii speciale? 5 modele de rochii elegante

Tuturor fetițelor le place să aibă rochițe vaporoase, din materiale moi, cu multe volane sau funde. Un eveniment special este un motiv important pentru a-și alege rochii elegante din oferta de modele disponibile în magazine. 

Dacă vă pregătiți pentru un eveniment important, cum ar fi o nuntă, un botez sau, chiar, o serbare la școală, probabil, că ați intrat în febra cumpărăturilor. Am pregătit, în continuare, un mic ghid cu recomandări utile pentru găsirea celor mai frumoase modele de rochii elegante pentru fetițe.

Reguli de baza privind ținuta fetițelor la ocazii speciale

În primul rând, va trebui să iei în considerare vârsta fetiței tale. La fel ca orice alte haine pentru copii, și ținutele de ocazie pentru fetițe au stiluri diverse, adecvate vârstei și preocupărilor personale. O fetiță mică, care nu a învățat să meargă singură, poate fi îmbrăcată într-o ținută de botez cu fustă lungă, până în pământ. Acest detaliu nu o va afecta, deoarece va fi în permanență ținută în brațe de cineva, ori va fi pusă în cărucior. Pentru o fetiță de 2-3 ani, căreia îi place să exploreze, o rochie de prințesă, care atinge pământul, este dificil de purtat și îi poate strica toată experiența de la eveniment. În plus, cu siguranță, tot timpul cineva va sta cu ochii pe ea și o va certa că murdărește o rochie de mătase atât de frumoasă. 

Referitor la model, pentru o fetiță de vârstă mai mică, poți alege dintre variantele de rochii cu volănașe, însă, pentru o fetiță de 12 ani, care se apropie de adolescență, poți alege o rochie de mătase cu un model mai serios ori elegant, în funcție și de personalitatea ei. 

Poți afla, în continuare, câteva recomandări pentru alegerea unei ținute elegante pentru fetițe, astfel încât, cea mică să arate extraordinar și să se bucure la maxim de toate momentele evenimentului.

5 modele de rochii elegante pentru fetițe

1. Rochii de catifea

Catifeaua este un material excelent pentru a îmbrăca o fetiță la un eveniment care are loc toamna, iarna sau primăvara. Catifeaua este un material destul de gros și, de obicei, rochițele au și căptușeală, așa că, o ținută de genul acesta nu este recomandată pentru zilele toride de vară. O rochie de catifea, cu mâneci lungi, cu guleraș rotund și cu o panglică cu fundă în talie, este cea mai drăguță alegere pentru fetița ta, indiferent de vârstă. Catifeaua poate fi adaptată la diverse modele de rochii, poate suporta chiar volane, dar, este indicată și pentru realizarea sacourilor sau a pardesielor. O ținută realizată complet din catifea este maximul de eleganță pe care îl poți obține pentru evenimentul la care sunteți invitați.

2. Rochii cu volane

Indiferent dacă sunt aplicate pe rochii scurte sau lungi, volanele exprimă un singur lucru: veselie. Primul lucru pe care îl faci, atunci când te îmbraci cu o rochie cu volane, este să te învârți. Gândește-te la bucuria fetiței tale atunci când va avea o rochie doar din volane și cât de fericită va fi să se învârtă ori să danseze cu această rochie mirifică. Valurile continue pe care le fac volanele oferă senzația de plutire, iar asta o va impulsiona pe cea mică să fie într-o continuă mișcare. Bucură-te alături de ea și dansați împreună, alergați și faceți multe poze.

3. Rochii de prințesă

Care este personajul preferat al fetiței tale? Cu siguranță, ai de unde alege cu atâtea prințese îmbrăcate în rochii de vis. Ce fetiță nu-și dorește o rochie de prințesă, accesorizată cu o tiară strălucitoare? Îndeplinește-i visul și, la următorul eveniment, alegeți împreună o rochie din tafta. Deoarece, fustele sunt realizate din mulți metri de material, iar crinolina nu poate lipsi, rochia de prințesă o face pe cea mică să se simtă cu adevărat importantă. Este foarte posibil ca rochia de prințesă pe care i-o vei cumpăra să fie unul dintre cele mai frumoase momente ale copilărie, de care își va aduce aminte cu bucurie, toată viața. Accesorizeaz-o cu o pereche de balerini argintii, aurii sau cu niște catarame strălucitoare și ținuta va fi absolut perfectă.

Rochii din dantelă

Un stil de rochie care transmite puritate și inocență. Acesta este și motivul pentru care domnișoarele de onoare poartă, de obicei, rochii din dantelă albă sau în culori pastelate. Panglicile în păr și mânecile trei sferturi vor adăuga o notă de eleganță care se va transmite întregului eveniment. Dacă mergi la o nuntă, iar fetița ta va fi domnișoara de onoare și va ține verighetele mirilor, alege o rochie de dantelă. Acest material este potrivit pentru orice rochii elegante, chiar și pentru botez.  Fetița ta va arăta ca o păpușă vie și toți invitații se vor topi după ea. Pentru un efect maxim, poți alege să porți și tu o rochie similară, din același material, și cu un model apropiat. O ținută mamă fiică, realizată din dantelă pentru un eveniment deosebit, este genul de amintire pe care, cu siguranță, nu vrei să o ratezi.

Rochii din tul

Cele mai vaporoase rochii de fetițe pentru ocazie sunt cele făcute din tul. Straturile suprapuse și materialul fin, precum aripile unui fluture, o vor face pe cea mică să fie o apariție de vis. Poți opta pentru o fustă până la genunchi, pentru un look de balerină, ori pentru fusta lungă până la pământ, pentru un efect de prințesă. Partea de sus a rochiei poate fi realizată din tafta, care va oferi greutate și va compensa fluiditatea din partea de jos. În talie, se pretează un șirag subțire de strasuri care vor adăuga strălucirea finală întregii ținute.

Idei de ocazie pentru botez

Botezul este primul eveniment important din viața fetiței tale. Îți vei aduce aminte mereu de fiecare moment și te vei uita cu drag la pozele care transmit atât de bine toată emoția evenimentului. Alege pentru cea mică o ținută albă, din materiale vaporoase, cum sunt tulul și voalul, ori din materiale cu ținută, cum sunt taftaua și catifeaua. Există modele deosebite care se pretează pentru oricare dintre aceste materiale, iar accesoriile sunt la rândul lor deosebite. Poți alege pălăriuțe, bentițe cu funde ori pampoane drăgălașe.

This Post Has 3 Comments

Lasă un răspuns