Tipuri de materiale textile pentru cămăși. Cum alegi cel mai bun produs pentru băiatul tău

Pe măsură ce cămășile se găsesc în forme din ce în ce mai versatile, te vei bucura să îi prezinți și băiatului tău aceste piese vestimentare ce transmit multă personalitate și eleganță. De multe ori, o cămașă formală poate fi ”prea mult”, pentru un copil, dar nimic nu te împiedică să alegi un model smart casual, care poate fi adaptat pentru orice ocazie. O cămașă bine accesorizată este un prim pas către un stil personal bine definit, în care eleganța și bunul gust joacă un rol important .

Cum alegi o cămașă de calitate pentru băiatul tău?

La fel ca și în cazul altor haine, cămășile trebuie să fie întotdeauna de calitate, atât pentru a prezenta o imagine plăcută, dar și pentru a oferi confort. Există mai multe posibilități pentru cuantifica nivelul de calitate al unei cămăși, iar printre cele mai importante se numără: 

 • Materialul. În general, materialele naturale sunt cele mai calitative, iar dintre acestea se remarcă bumbacul 100% organic. Făcând această alegere, te vei bucura de o cămașă durabilă, ușor de purtat și de îngrijit, care permite pielii să respire.
 • Modelul. Poți alege diverse stiluri de cămașă: regular, sport, fit, slim fit, oversized. De asemenea, există cămăși de iarnă sau cămăși de vară, cămăși cu mânecă scurtă sau mânecă lungă. Întotdeauna modelul trebuie să se potrivească cu conformația corpului și cu evenimentul la care este purtat. 
 • Cusăturile. Zonele esențiale, cum sunt manșetele, tivul sau gulerul trebuie să fie frumos cusute, fără zone care să agațe ori să zgârie. Cămășile de calitate au, de obicei, cusătură simplă, iar cămășile casual pot avea cusături decorative. De asemenea, cămășile sport, cum sunt cele de blugi sau de tweed, au cusături duble. 
 • Măsura. Principalul element al unei cămăși de calitate este confortul pe care îl oferă. Alegerea unei cămăși de mărime potrivită este importantă, ea trebuie să se așeze bine pe corp, să nu fie nici prea mică nici prea mare. În mod ideal, cămășile trebuiesc probate înainte de a fi cumpărate sau trebuie să alegi un magazin care primește retururi. 

Care este cel mai bun material pentru cămăși?!

Bumbacul

Este cea mai des întâlnită alegere, deoarece este foarte moale, accesibil și lasă pielea să respire. Bumbacul pentru cămăși este o fibră naturală, disponibil în diferite variante, care se diferențiază în special prin modul în care se simte pe piele. 

Poplinul

Specialiștii spun că este cel mai bun material pentru cămăși, deoarece este o țesătură simplă, netedă, rece și cu ținută. Un poplin pentru cămăși de calitate are o textură foarte fină la atingere.

Poliesterul

Există și cămăși fabricate din material sintetic, cum este și poliesterul. Fiind în special utilizat pentru îmbrăcămintea sport, poliesterul s-a remarcat prin faptul că se usucă rapid și nu se șifonează. Dezavantajul este că, fiind un material artificial, poate provoca alergii sau iritații.

Lycra

Este, la rândul ei, o țesătură sintetică, asociată cu îmbrăcămintea sport. Fiind elastică și flexibilă are anumite avantaje, este de multe ori adăugată în alte materiale, pentru a le oferi din proprietățile ei.

Flanel

Este un material grosuț, dar foarte fin, recomandat în special pentru fabricare cămășilor de iarnă. Modele de cămăși sport, cum sunt cele în carouri, sunt de cele mai multe ori fabricate din flanel. 

Raiat

Un amestec de fibre, raiatul poate fi natural ori sintetic, care se distinge prin textura specifică cu linii verticale, formate din textură. Este foarte moale la atingere, dungile subțiri în relief având textura și aspectul catifelei. 

Elastan

Acest material este un amestec 50-50 de bumbac și poliester, fiind foarte apreciat datorită calităților împrumutate de la ambele fibre: este un material pentru cămăși care nu se șifonează, este moale, lasă pielea să respire și își păstrează bine forma.

Care sunt cele mai bune materiale pentru hainele copiilor?

De multe ori, părinții aleg hainele copiilor în funcție de aspectul și de designul lor. Din păcate, aceasta nu este o idee bună, deoarece caracteristica cel mai importantă este calitatea, inclusiv materialul din care sunt fabricate. Nici cămășile nu fac excepție, așa că află în continuare care sunt cele mai bune materialelor din care sunt confecționate hainele celor mici. 

 • Materiale moi, care absorb transpirația și ating delicat pielea. 
 • Materiale naturale și organice, care sunt cultivate și prelucrate fără a utiliza substanțe chimice, îngrășăminte sau vopsele toxice.
 • Materiale confortabile, care nu favorizează apariția iritațiilor sau alergiilor
 • Materiale durabile, care rezistă la toate încercările la care vor fi puse de către cei mici. 
 • Materiale termoreglabile, în special cele destinate hainelor de iarnă. Această proprietate presupune că materialul se ajustează în funcție de temperatura copilului, astfel încât este evitat riscul de supraîncălzire. 
 • Materiale care nu se șifonează.
 • Materiale care pot fi spălate des, fără a se decolora sau sau a se deforma.

De ce să alegi cămăși pentru băiatul tău?

Băieții pot purta cămăși încă de la cele mai mici vârste. Serbarea de la grădiniță, vizita la bunici sau un eveniment special în familie, sunt tot atâtea motive pentru a-l îmbrăca în cămașă. O ieșire în parc sau o petrecere de copii, pot fi experiențe foarte plăcute, dacă vei alege o cămașă de flanel sau una de denim. În plus, iată care sunt principalele motive pentru care ar trebui să incluzi cămășile în garderoba băiatului tău: 

 1. Sunt o alegere vestimentară cu personalitate

Fie că ne place sau nu, hainele pe care le purtăm vorbesc despre noi. Un trening poate fi comod, dar nu este potrivit pentru evenimentele mai elegante ori smart casual. În schimb, o pereche de pantaloni, indiferent dacă sunt jeanși, atunci când sunt purtați cu o cămașă, vor oferi ținutei celui mic un plus de stil. 

 1. Sunt ușor de cumpărat

Atunci când faci cumpărături pentru hainele celui mic, întreaga experiență se poate transforma într-un coșmar, dacă nu ești o persoană foarte expeditivă și eficientă. În cazul cămășilor nici nu ai cum să fii altfel, deoarece singurul lucru care trebuie să-ți placă este modelul și materialul. Iar apoi, nu mai trebuie decât să alegi mărimea potrivită.

3. Sunt versatile

Poți combina aceeași cămașă în nenumărate ținute, complet diferite și care se pretează la evenimente fără nicio legătură. De exemplu, o cămașă albă împreună cu un costum negru vor avea ca rezultat o ținută formală, extrem de elegantă. Pe de altă parte, o cămașă albă alături de o pereche de jeanși, combinați cu niște sneakerși, formează o ținută smart casual, potrivită pentru multe evenimente din timpul zilei sau în aer liber. Nu în ultimul rând, aceeași cămașă, alături de o pereche de pantaloni de stofă cu pense și o vestă de mohair, formează o ținută potrivită pentru mers într-o vizită la bunici.

4. Sunt confortabile

Atâta timp cât sunt de calitate, materialul din care sunt confecționate este unul moale, iar mărimea este potrivită, cămășile reprezintă o piesă vestimentară foarte confortabilă pentru copii. Ei vor putea să se miște în largul lor, iar activitățile specifice nu vor fi îngrădite în niciun fel.

5. Sunt accesibile

Întreținerea unui copil este un efort mare din punct de vedere bugetar, pentru orice părinte. Pe lângă mâncare, jucării și educație, îmbrăcămintea este o componentă importantă în coloana de cheltuieli. Cămășile reprezintă o alegere sustenabilă atât prin fiabilitatea lor, dar și din prisma costurilor, care pot fi mai mult decât accesibile. 

Alegerea unor haine îngrijite și potrivite pentru orice ocazia este una dintre abilitățile de care copilul tău are nevoie pentru a-și dezvolta încrederea de sine. Încă de la primii nasturi de cămașă pe care va reuși să îi încheie singur, băiatului tău va face primii pași în a deveni autonom, iar stilul său personal se va baza pe o fundație bine clădită. 

Lasă un răspuns