Ce stil vestimentar are copilul tău? Idei de ținute pentru serbare

Stabilește ce stil îi place

Încă de la cele mai mici vârste, copii au preferințe personale referitor la hainele pe care le vor purta. La început, este vorba de comoditate și modele atractive, dar pe măsură ce vor crește, moda și tendințele își vor spune mai puternic cuvântul. Copiii vor să fie îmbrăcați la fel ca prietenii lor, deoarece asta le aduce un aport important la stima de sine, iar încrederea va fi sporită. 

Chiar dacă ție, ca părinte, îți plac la nebunie rochițele cu volane sau pantalonii de doc, este foarte posibil ca cei mici să prefere fustele cu colanți sau jeanșii cu rupturi. Au apus demult vremurile în care cei mici purtau orice le alegeau părinții, în prezent copiii sunt destul de maturi astfel încât să rămână conectați la tot ce este nou în materie de modă. 

Trebuie să recunoaștem că nivelul lor de inteligență a crescut enorm față de generațiile trecute, iar faptul că sunt expuși încă de la cele mai mici vârste la noțiunile și termenii de fashion, îi ajută foarte mult. Fiind în permanență conectați la informație cu ajutorul smartphone-urilor, copiii pot să își formeze singuri un anumit stil vestimentar, iar alegerile lor vor fi extrem de bine argumentate. 

Indiferent de ținuta pe care o alegeți, ai grijă ca hainele să fie realizate din materiale de calitate, care să nu irite și să nu zgârie. Bumbacul, inul sau mătasea sunt ideale deoarece sunt naturale și lasă pielea să respire. 

Cere-i mereu părerea

Majoritatea copiilor de 3-4 ani trec printr-o fază care este denumită de specialiști prima adolescență. Este o perioadă care poate fi extrem de bine identificată în comportament, deoarece pentru cineva neinițiat, copilul poate fi etichetat ca răsfățat sau prost crescut. De fapt, este momentul în care cei mici încep să-și definească personalitatea și în care este foarte important să fie luați în serios. Ei au acum mai mult ca oricând nevoie de încurajare și înțelegere. 

Atunci când vine vorba despre haine, cu siguranță discuțiile pot degenera de multe ori dacă nu ești la curent cu toate aceste implicații. Pentru a păstra o atmosferă relaxată în familie, dar și pentru ca pregătirile pentru serbare să se concretizeze într-o ținută minunată, cere-i mereu copilului tău părerea și luați toate deciziile împreună .

Alegeți împreună ținuta potrivită

Înainte de a pleca la cumpărături, discută în detaliu cu doamna educatoare, pentru a ști ce anume trebuie să cauți. După aceea, stabilește cu copilul tău despre opțiunile pe care le are, iar de-abia la final despre preferințe. Pe cât posibil, optați pentru o ținută care poate fi utilizată și cu alte ocazii, dar asta nu înseamnă să faceți compromisuri de niciun fel. 

O fustă de tul poate fi combinată cu o bluză cu sclipici pentru serbarea de la grădiniță, dar ulterior poate fi transformată într-o ținută casual împreună cu un tricou alb și o pereche de sneakerși. 

De asemenea, un costum de ceremonie poate fi purtat atât la un eveniment special, cum ar fi o nuntă, dar și la serbare, împreună cu o pelerină asortată, dacă cel mic va juca rolul unui prinț din povești. 

Dacă alegerea ținutei pentru serbare vă pune în dificultate, cel mai bine este să vă uitați pe site-urile de specialitate pentru a vă inspira. Veți afla care este cea mai bună modalitate pentru a combina diferite haine și accesorii, dar și care este exact detaliul necesar pentru a sugera o anumită idee. Dacă ai nevoie de un costum de fluturaș, poți găsi cu ușurință o pereche de aripi care vor merge atât la fetițe cât și la băieți. 

Pentru un costum de spiriduș, este important să găsești un tricou în dungi albe și roșii sau albe și verzi. Restul ținutei trebuie doar asortată la culoare, fără să ridice probleme deosebite. O bentiță cu clopoței sau cu cornițe de ren va exact detaliul de care aveți nevoie pentru a intra în atmosfera sărbătorilor. 

Pentru ca totul să fie perfect la serbare, oferă-i copilului ocazia să se îmbrace de câteva ori înainte cu ținuta aleasă, astfel încât să descoperiți împreună dacă există chiar și cel mai mic detaliu care îl deranjează. Ideal ar fi să rămână în casă cu hainele respective, pentru a fi considerate ”noi la serbare”, dar dacă aveți un alt eveniment înainte, nu este nicio problemă să le poarte și acolo. 

Idei de ținute pentru serbare

Vă pregătiți pentru un eveniment deosebit, în care copilul va fi personajul principal, așa că toate deciziile trebuie să fie luate în funcție de informațiile pe care le aveți de la grădiniță. Indiferent de ce îți dorești tu ca părinte, copilul va trebui să se integreze în scenariul serbării pe care l-a pregătit doamna educatoare, așa că va trebui să depui anumite eforturi. Chiar dacă tu vrei ca fetița să aibă rol de zână, dacă doamna decide că va fi o buburuză, va trebui să vă adaptați pentru asta. 

În funcție de rolurile primite, se poate să fie mult mai ușor să găsești ținute pentru fetițe decât pentru băieți. Însă cu puțină imaginație, veți putea să aduceți împreună hainele potrivite pentru ca cel mic să aibă o experiență minunată. 

De multe ori, o baghetă, o pelerină sau o barbă falsă pot transforma imediat ținuta pentru serbare, astfel încât rolul să fie extrem de credibil. Am pregătit în continuare câteva idei de ținute pentru copilul tău, pe care vă puteți baza cu încredere. 

Costum elegant

Obiceiurile din copilărie se păstrează o viață întreagă. Învață-ți băiatul să fie elegant încă de la grădiniță, iar stilul lui vestimentar se va dezvolta foarte frumos. O serbare este motivul perfect pentru ca în garderoba lui să existe un costum elegant, împreună cu o cămașă albă și o cravată asortată. Să nu-ți fie teamă că cel mic se va simți stingher în această ținută, atâta timp cât se afla printre prietenii de la grădi, distracția va fi la cote maxime

Oricare dintre rolurile de prinț sau de prezentator sunt ideale pentru a fi jucate în această ținută. Dacă cel mic nu are un rol anume, dar vrea să se îmbrace frumos, de asemenea puteți alege un costum elegant special pentru copii. 

Rochii de prințesă

Orice fetiță ar trebui să aibă cel puțin o rochie de prințesă. Iar serbarea de la grădiniță este evenimentul cel mai așteptat, unde va putea să o poarte în public și să își joace rolul pentru care s-a pregătit atâta timp. Nimic nu te va bucura mai mult peste ani decât să te uiți la pozele de la serbare și să admiri micuța prințesă care exaltă de fericire în rochița ei specială. 

Costume tematice

O petrecere costumată poate fi o idee minunată pentru petrecerea de la grădiniță, mai ales dacă are loc în perioada sărbătorilor de iarnă. Locația se va umple de pisicuțe, cavaleri, supereroi sau alte personaje preferate. Cei mici se vor distra cu atât mai bine cu cât vor intra în atmosfera de poveste creată de personajele pe care le interpretează.

O petrecere tematică poate însemna orice de la o culoare, un film, un anumit subiect sau o poveste specială. Cei mici pot fi animale din pădure, personaje din desene animate, pot fi culorile curcubeului sau literele alfabetului. Unele ținute au nevoie de pregătiri speciale în timp ce pentru altele este destul să alegi niște haine frumoase și elegante. 

Lasă un răspuns